flag Судова влада України

Керівництво апеляційного суду провело особистий прийом громадян у частині суду, що розташовано у місті Феодосії

26 лютого 2014, 10:41

З метою підвищення ефективного вирішення проблем і питань, що виникають в правовій сфері, та зміцнення довіри громадян до судової системи в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим двічі на тиждень проводиться прийом громадян: щоп’ятниці у місті Сімферополі та щосереди у місті Феодосії.

У середу, 26 лютого, особистий прийом громадян у частині апеляційного, що розташована у місті Феодосії, провів заступник голови та виконуючий обов’язки голови суду Андрій Мазниця, у зв’язку із перебуванням голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука в офіційному відрядженні у місті Києві,

Нагадаємо, у травні 2013 року, за ініціативи голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука, було запроваджено щосереди введення прийому громадян керівництвом суду у Апеляційному суді Автономної Республіки Крим, що розташований у місті Феодосії. Адже, не всі громадяни, які проживають у віддалених районах автономії, мають можливість здолати сотні кілометрів задля особистого спілкування із керівництвом суду з того чи іншого приводу.

Наразі прийом громадян головою Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, заступниками голови суду та секретарями судових палат апеляційного суду, відповідно до встановленого графіку, проводиться на постійній основі з 11 до 12 години: щоп’ятниці в приміщенні Апеляційного суду Автономної Республіки Крим (м. Сімферополь, вул. Павленко, 2) та щосереди в приміщені Апеляційного суду Автономної Республіки Крим (м. Феодосія, вул. Грецька 3-а).

Того ж дня, виконуючий обов’язки голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Андрій Мазниця провів нараду із суддівським корпусом апеляційного суду, розташованого у місті Феодосія. На нараді Андрій Мазниця довів до відома суддів звернення голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим щодо ситуації, яка склалася в країні. Зокрема, у зверненні йдеться про необхідність неухильного дотримання Присяги судді та виконання чинного законодавства під час здійснення правосуддя, дотримання принципу верховенства права та справедливості. Голова суду звертає увагу суддів, що у непростий для країни час, Апеляційний суд Автономної Республіки Крим працює у штатному режимі та розглядає в апеляційному порядку цивільні та кримінальні справи, а також справи про адміністративні правопорушення, відповідно до чинного законодавства.

Окрім того, на нараді було наголошено на необхідності оперативного відслідковування змін у законодавстві країни, що стосується професійної діяльності судді та суду в цілому.