flag Судова влада України

Звернення голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим

25 лютого 2014, 10:40

Від імені Апеляційного суду Автономної Республіки Крим та від себе особисто, наголошую, що суддівський корпус апеляційного суду залишається вірними Присязі судді та Законам України, керуючись у своїй діяльності принципом верховенства права.

Наразі апеляційний суд у штатному режимі розглядає в апеляційному порядку цивільні справи, кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 26 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»

Запевняю, що судді та керівництво Апеляційного суду Автономної Республіки Крим не належать та не виявляють прихильність до жодних політичних партій, не беруть участь у політичному житті країни, відповідно до статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Суддівський корпус та судді, які займають адміністративні посади не коментують та не дають жодних правових оцінок подіям, які розгорталися в Києві, та непростій ситуації, яка склалася в Україні в цілому .

Звертаю увагу, що в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим функціонує незалежний механізм розподілу справ, що виключає будь-які заходи впливу на ці процеси як з боку суддів та працівників апарату суду, так і керівництва апеляційного суду. Я переконаний, що це ефективний спосіб зменшення тиску на суддів та спроб їх дискредитації, що робить українське правосуддя прозорішим та демократичнішим.

Керівництво та суддівський корпус Апеляційного суду Автономної Республіки Крим залишаються вірними Присязі судді та Законам України, віддають знання й досвід відповідальній місії захисту конституційних прав і свобод людини, утвердженню принципу верховенства права і справедливості на теренах автономії.



Голова суду В. Чорнобук