flag Судова влада України

В Апеляційному суді АР Крим відбулася спільна нарада із представниками прокуратури та Міндоходів щодо адміністративних правопорушень у сфері митного контролю

20 лютого 2014, 16:31

19 лютого 2014 року в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулася нарада, під керівництвом Голови суду Валерія Чорнобука, за участю суддів апеляційного суду, представників прокуратури та Кримської митниці Міністерства доходів в Автономній Республіці Крим. На нараді було обговорено проблемні питання про розгляд адміністративних правопорушень  у сфері митного контролю.

            Участь у нараді взяли  голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, заступник голови апеляційного суду Віктор Скляров, секретар спеціалізованої судової палати у цивільних справах  Сергій Погребняк,  а також судді апеляційного суду Любов Дяченко, Юрій Дєдєєв, Анатолій Трофімцов, Костянитин Караваєв та Катерина Тимошенко. До спільного обговорення, також, долучилися  голова Залізничного районного суду м. Сімферополь Автономної Республіки Крим Надія Масалигіна та суддя цього суду Оксана Корогодіна, начальник відділ захисту прав і громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення   прокуратури Автономної Республіки Крим Юлія Левіна, начальник управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Міндоходів в Автономній Республіці Крим  Денис Хаджиєв  та представник Кримської митниці Міндоходів  в Автономній Республіці Крим Олексій Шурлигін.

             За словами Голови апеляційного суду Валерія Чорнобука, даний захід відбувся за ініціативи секретаря спеціалізованої судової палати у кримінальних справах Сергія Погребняка, з метою спільного обговорення даної тематики, обміном досвідом та формуванням єдиного розуміння норм чинного законодавства у даній сфері.

            У свою чергу секретар спеціалізованої судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Сергій Погребняк проаналізував розгляд Апеляційним судом Автономної Республіки Крим справ про порушення митних правил за 2013 рік.

            Окрім того, під час наради було обговорено ряд спірних питань щодо складання адміністративних протоколів  про порушення митних правил при перевезенні валютних цінностей та банківських металів без декларування чи з порушенням його порядку, а також  при  транзитному перевезенні товарів.

            Подекуди між учасниками заходу відбувалися жваві дискусії, які виникали під час обговорення найбільш спірних питань.  Однак усі присутні на заході  переконані, що  подібні наради є важливими і потрібними для ефективної роботи. Адже, мова йде про застосування одних і тих же норм законодавства. За результатами наради була сформована спільна точка зору на обговорені  питання та обговорено низку заходів, які спрямовані на забезпечення конституційних прав  громадян.