flag Судова влада України

На нараді із головами місцевих судів автономії були названі кращі суди за якістю здійснення правосуддя

29 січня 2014, 09:26

24 січня 2014 року в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим було проведено чергову оперативну нараду із головами місцевих загальних судів автономії, за участю голови апеляційного суду Валерія Чорнобука, на яких зазвичай  обговорюються рішення та вимоги органів суддівського самоврядування, кадрові питання, питання трудової та виконавчої дисципліни, новели законодавства, питання адміністративної діяльності голів судів, інші організаційні питання.

            Відкрив нараду голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, який акцентував увагу присутніх  на необхідності вивчення та застосування «Методичних рекомендацій щодо надання Апеляційним судом Автономної Республіки Крим місцевим судам методичної допомоги в застосуванні законодавства». Він зауважив, що даний документ систематизує та узгоджує дії апеляційного суду та місцевих судів автономії у питанні надання методичної допомоги.

            За його словами, завдяки аналітичній роботі місцевих судів та систематизації її даних Апеляційним судом Автономної Республіки Крим наявні статистичні дані якості роботи як кожного місцевого суду автономії так і суддів.

            На нараді були наведені результати моніторингу, проведеного апеляційним судом, з урахуванням кількості розглянутих справ місцевими судами  та кількості скасованих судових рішень. До п’ятірки кращих за станом здійснення правосуддя увійшли  Красногвардійський районний суд Автономної Республіки  Крим, Армянський міський суд Автономної Республіки Крим, Джанкойський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим, Красноперекопський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим та Нижньогірський районний суд Автономної Республіки Крим.

Голова апеляційного суду Валерій Чорнобук наголосив на необхідності реалізації положень законодавства щодо інформування учасників судового процесу про час і місце розгляду справи за допомогою СМС-повідомлень та застосування системи відеоконференцзв’язку під час розгляду справ. Він також зауважив, що контроль за виконанням даних положень законодавства в місцевих судах автономії покладено на заступника голови суду Андрія Мазниці. 

            Наступна оперативна нарада із головами місцевих загальних судів автономії відбудеться у  приміщенні  Первомайського районного суду Автономної Республіки Крим 21 лютого 2014 року, на якому голова Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим Антоніна Лантратова доповідатиме за темою «Проблемні питання практичного застосування новел законодавства, що підвищують захищеність суддів».