flag Судова влада України

Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим відвідав апеляційний суд Кіровоградської області

28 жовтня 2013, 15:59

Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук та суддя судової палати у кримінальних справах (м. Феодосія) апеляційного суду Олексій Іванченко із робочим візитом відвідали колег із апеляційного суду Кіровоградської області. Метою візиту стало вивчення позитивного досвіду використання судами Кіровоградської області системи відеоконференцзв’язку при розгляді цивільних справ та матеріалів кримінального провадження.

Для обговорення практичних питань проведення судових засідань в режимі відеоконференції головою апеляційного суду Володимиром Мельником була скликана оперативна нарада, на якій судді Кіровоградщини розповіли про власний досвід здійснення дистанційного судового провадження, детально зупинились на процесі призначення та розгляду судових справ за допомогою системи відеоконференцзв’язку, відзначили позитивні результати запровадження такої системи, головним з яких є скорочення строків розгляду справ. Також наголосили на зручності й доступності такої системи для учасників процесу та засвідчили, що технічні засоби, що застосовуються в дистанційному судовому провадженні, забезпечують належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності і відкритості судового провадження та інформаційну безпеку.

Володимир Мельник проінформував гостей про активне використання системи відеоконференцзв’язку в загальних судах Кіровоградщини. Так з початку червня 2013 по 16 жовтня 2013 року в цілому по області було проведено 1453 дистанційних засідання та спостерігається тенденція до постійного зростання цього показника. Наприклад, порівняння кількості засідань проведених у режимі відео конференції у серпні - вересні 2013 року засвідчує збільшення такого показника на 460 %.

Під час візиту Валерій Чорнобук та Олексій Іванченко мали змогу спостерігати за перебігом судового засідання, яке провадилось у режимі відеоконференції, а також відвідати планове дистанційне навчання працівників апеляційного суду з питань використання засобів відеоконференцзв’язку, організоване відділом централізованого адміністрування та IT супроводу ДП «Інформаційні судові системи».

Також в порядку обміну практичним досвідом у сфері застосування режиму відеоконференції гостям було надано змогу ознайомитися з процесуальними документами, які фіксують дистанційне провадження.

Наприкінці заходу голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук відзначив позитивний досвід апеляційного суду Кіровоградської щодо ефективного використання системи відеоконференцзв’язку судами Кіровоградщини. Окрім того, Валерій Чорнобук подякував колегам за теплий прийом.

У свою чергу, керівництво та судді апеляційного суду Кіровоградської області наголосили на важливості обміну досвідом вирішення актуальних питань у сфері правосуддя та підтвердили свою готовність до співпраці. 


Більше інформації на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим