flag Судова влада України

У Апеляційному суді Автономної Республіки Крим урочисто провели у відставку суддю Людмилу Яковенко

11 жовтня 2013, 15:57

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим 11 жовтня 2013 року відбулися урочисті збори з нагоди відставки судді судової палати у цивільних справах апеляційного суду Людмили Григорівни Яковенко. Однак, до святкового настрою додалися і сумні нотки, оскільки суддівський корпус апеляційного суду залишив компетентний суддя із багаторічним досвідом роботи.

У заході взяли участь Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, заступники голови суду Андрій Мазниця та Валерій Сіротюк, секретар судової палати у цивільних справах Роман Новіков, судді апеляційного суду, а також працівники апарату Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

38 років своєї трудової діяльності Людмила Григорівна присвятила служінню закону. Постановою Верховної ради України Людмила Яковенко була обрана на посаду судді Верховного суду Автономної Республіки у вересні 1998 року.

Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук від імені всього суддівського корпусу апеляційного суду привітав Людмилу Григорівну із виходом на заслужений відпочинок, а також вручив вітальну адресу та квіти. Він підкреслив, що Людмила Яковенко завжди віддавала свої знання і здібності відповідальній справі, проявляючи фаховий рівень, виваженість та вимогливість.

- За роки співпраці, Ви зарекомендували себе як досвідчений суддя, а також людина непересічної особистості, в характері якої поєдналися непохитна воля та мужність у відстоюванні власної позиції, - йшлося у вітальній адресі.

Заступник голови апеляційного суду Валерій Сіротюк у своєму вітальному слові зауважив, що Людмила Григорівна відповідально і професійно здійснювала правосуддя, захищаючи конституційні права і свободи людини. Секретар судової палати у цивільних справах апеляційного суду Роман Новіков щиро подякував своїй колезі за сумлінну, наполегливу й самовіддану працю.

Людмила Яковенко була відома своїм поетичним талантом. На урочистих заходах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим часто лунали її поетичні твори, які нікого не залишали байдужими. Судді судової палати у цивільних справах вітаючи свою колегу із виходом у відставку також продекламували її власний вірш.

У свою чергу, вже суддя Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у відставці Людмила Григорівна Яковенко тепло подякувала голові апеляційного суду, колегам-суддям і працівникам апарату апеляційного суду за продуктивне співробітництво, взаєморозуміння та побажала вагомих успіхів та плідної праці задля зміцнення системи правосуддя в Україні. 

Прес-секретар апеляційного суду
Мар'яна Павловська 

Більше інформації на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим