flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим урочисто відзначили День юриста

08 жовтня 2013, 15:56

7 жовтня 2013 року, працівники судової влади, адвокати, представники органів юстиції, прокуратури та правозахисники зібралися в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим для урочистого відзначення професійного свята – Дня юриста. Ініціатором та організатором заходу виступив «Союз юристів Автономної Республіки Крим» на чолі із головою Ольгою Ковітіді.

Цього дня на відзначення професійного свята юристів до святкової зали Апеляційного суду Автономної Республіки Крим було запрошено високопосадовців автономії та міста, представників судів різних юрисдикцій та органів юстиції, провідних адвокатів та юристів різних галузей права.

Зокрема, участь в урочистому заході взяли заступник Голови Верховної Ради АРК Григорій Іоффе, заступник Голови Ради міністрів АРК Рустам Теміргалієв, Постійний Представник Президента України в Криму Віктор Плакіда, голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, голова Союзу юристів Криму Ольга Ковітіді та інші представники юридичної системи Криму.

Найуспішніших юристів краю з нагоди свята було відзначено почесними грамотами та подяками. Працівники Апеляційного суду Автономної Республіки Крим були відзначені нагородами Союзу юристів України та Автономної Республіки Крим.

За видатні особисті досягнення в області практичного застосування права, активної участі в громадському житті, становлення правової держави та реального втілення принципу верховенства права голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим був удостоєний Почесного звання видатного юриста України. Валерій Чорнобук подякував за виявлену довіру, однак змушений був відмовитися від нагороди у зв’язку із рішення Ради суддів України у якому йдеться «про застереження суддів України від прийняття до виходу у відставку або на пенсію державних нагород, а також будь-яких інших нагород, відзнак, грамот органів державної влади та органів місцевого самоврядування, пов’язаних зі здійсненням правосуддя».

У вітальній промові Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук привітав усіх присутніх із професійним святом та звернувся до молодих юристів, які лише починають свій професійний шлях, із побажаннями мужності й витримки у відстоюванні справедливості, а також з честю примножувати славні традиції своєї професії.

У подарунок за самовіддану працю і професіоналізм, для усіх представників юридичної спільноти, виступали учасники Академічного театру танцю під керівництвом народного артиста України Вадима Єлізарова.  

 

Прес-секретар апеляційного суду
Мар'яна Павловська 

Більше інформації на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим