flag Судова влада України

В апеляційному суді відбулася нарада щодо дотримання інформаційної відкритості діяльності суду

04 жовтня 2013, 15:53

 2 жовтня 2013 року відбулася нарада із помічниками суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, за участю заступника голови апеляційного суду Андрія Мазниці та секретаря судової палати у цивільних справах Романа Новікова, начальника відділу забезпечення діяльності судової палати у цивільних справах Катерини Солодовник та працівників цього відділу.

Під час робочої наради було підкреслено необхідність продовження постійного навчання помічників суддів із вивчення проблемних питань матеріального та процесуального права, а також секретар судової палати у цивільних справах акцентував увагу присутніх на важливості неухильного дотримання вимог чинного законодавства України щодо доступу до публічної інформації. Зокрема, особливої уваги було приділено оприлюдненню інформації щодо призначених судових справ та її завчасної публікації на офіційному сайті апеляційного суду.

Секретар судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Роман Новіков наголосив, що помічники суддів зобов’язані у визначені терміни подавати усю необхідну інформацію до канцелярії суду для оперативного формування відповідних списків із метою їх подальшого опублікування. За його словами, дотримання дієвої системи інформування громадян сприятиме підвищенню рівня довіри громадян до суду та прозорості судової діяльності.

Керівництво суду неодноразово наголошувало, що одне із пріоритетних завдань Апеляційного суду Автономної Республіки Крим полягає у забезпеченні інформаційної відкритості діяльності апеляційного суду, а також дотримання прав громадян і організацій на отримання інформації про діяльність суду. Апеляційний суд Автономної Республіки Крим будує свою діяльність на принципах відкритості, гласності, доступності та діалогу з суспільством.

Прес-секретар апеляційного суду 

Маряна Павловська

Більше інформації на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим