flag Судова влада України

Представники судової влади автономії зіграли товаристський футбольний матч із командою ВССУ

30 вересня 2013, 16:07

28 вересня 2013 року відбувся товаристський матч з футболу між командами Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ та збірною загальних судів автономії.

На футбольному полі у місті Білогірську зійшлися у відкритому протистоянні представники суддівської спільноти, зокрема судді та працівники апарату суду. Збірну команду представників загальних судів автономії очолив суддя, секретар спеціалізованої судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Сергій Погребняк. У складі його команди свою майстерність володіти м’ячем демонстрували ще 5 суддів, у тому числі із апеляційної інстанції, та працівники апарату суду. Команду Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ очолив суддя-куратор судової палати у кримінальних справах ВССУ Микола Лагнюк.

Загальне суддівство над учасниками здійснювала компетентна бригада арбітрів Білогірської дитячо-юнацької спортивної школи, які ретельно слідкували за додержанням правил на полі.

За видовищною грою спостерігала група підтримки обох команд. Зокрема, вболівальники Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ підтримували своїх футболістів віршованими речівками та плакатами зі словами підтримки.

Відкрили рахунок гості та вже до кінця першого тайму забили ще 3 голи. Вже у другому таймі активізувалися гравці команди автономії та після результативних атак забили у ворота суперників 3 м’ячі.

За результатами двох таймів, київляни здобули перемогу з рахунком 5-3. Загалом товаристський матч запам’ятається непоганими моментами, видовищними сейвами голкіперів, динамічними випадами форвардів та хорошою грою захисників.

- Після гри залишилися лише позитивні враження. Свого часу я серйозно займався футболом та брав участь у різноманітних турнірах. Варто зауважити, що команда суперників продемонстрували злагоджену командну гру. На жаль, цього дещо не вистачило нашій команді, адже ми маємо невеликий досвід спільної гри. Саме зіграність та взаєморозуміння між гравцями відіграє важливу роль у футболі, - розповів голова Білогірського районного суду Автономної Республіки Крим Вахтанг Чубабрія.

За словами капітана команди загальних судів автономії Сергія Погребняка результат нікого не розчарував, адже товаристські футбольні матчі сприяють зміцненню корпоративної культури серед судів різного рівня.

- - Гравці обох команд зіграли на достойному рівні та продемонстрували цікаву гру. Більше того, участь у подібних змаганнях сприяють зростанню професійної майстерності, а також пропаганді активного способу життя та підвищенню ролі фізичної культури й спорту в житті представників судової спільноти, - зауважив Сергій Погребняк.

Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, який також був присутній на заході, активно підтримував свою команду та виступив у ролі фотокореспондента даного матчу.

За його словами, у подальшому такі зустрічі можуть стати традиційними, адже є можливість залучати нові команди та підвищувати рівень майстерності у володінні м’ячем на футбольному полі.

- Я задоволений грою збірної команди загальних судів автономії, які гідно протистояли супернику. Окрім того, ми плануємо створити власну команду, аби продемонструвати достойну гру у наступних матчах, - зауважив голова апеляційного суду Валерій Чорнобук.