flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулися загальні збори суддів

18 вересня 2013, 16:06

13 вересня 2013 року відбулися загальні збори суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, які були скликані за ініціативою виконуючого обов’язки голови апеляційного суду Андрія Мазниці.

Виконуючий обов’язки голови суду, якого було обрано головуючим, привітав усіх присутніх та ознайомив їх з порядком денним.

Першим питанням на повістці дня було обговорення рішення Європейського суду з прав людини у справі «Тимошенко проти України», стислий виклад якого зачитав виконуючий обов’язки голови суду Андрій Мазниця. У результаті обговорення судді одноголосно вирішили прийняти до відома рішення Європейського суду з прав людини у справі «Тимошенко проти України» та вжити заходи щодо недопущення порушень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та усунення підстав для надходження до Європейського суду з прав людини аналогічних заяв проти України у практичній діяльності.

Наступне питання стосувалося окремих особливостей формування колегій суддів, з якого доповідали заступник голови суду Віктор Скляров та секретар судової палати у цивільних справах (м. Феодосія) Любов Ломанова.

За результатами розгляду цього питання зборами суддів були прийняті рішення щодо формування колегій судових палат у цивільних справах та колегії суддів для розгляду справ з грифом «секретно».

Окрім того, на зборах були внесені зміни до рішення зборів суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у частині, що стосується обрання суддів, уповноважених на здійснення кримінального судочинства щодо неповнолітніх.

Одне із питань порядку денного стосувалося недосконалості програми автоматизованої системи документообігу суду в аспекті нерівномірного розподілу навантаження між суддями. Одноголосно було вирішено доручити секретарю судової палати у кримінальних справах Юрію Трясуну провести аналіз щодо авторозподілу кримінальних справ, а також підготувати відповідні пропозиції щодо шляхів вирішення цього питання.

Прес-секретар апеляційного суду
Мар'яна Павловська