flag Судова влада України

Керівництво апеляційного суду запровадило щомісячне навчання законодавства із головами місцевих загальних судів автономії

09 вересня 2013, 10:39

6 вересня 2013 року в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулася нарада керівництва апеляційного суд з головами місцевих загальних судів автономії.

Участь у заході взяли голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, заступники голови суду Андрій Мазниця та Віктор Скляров, а також очільники 24 судів першої інстанції автономії.

Голова апеляційного суду Валерій Чорнобук розпочав робочу нараду із представлення новопризначених голів: Джанкойського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим Едуарда Пікули та Красноперекопського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим Олени Халдєєвої.

На нараді судді обговорили Постанову Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів і про його направлення до Конституційного Суду України, яку підтримали більшість народних обранців.

Керівництво апеляційної інстанції акцентували увагу присутніх на важливості ретельного вивчення матеріалів, особливо що стосується діяльності слідчих суддів.

Окрім того, Голова суду повідомив головам місцевих загальних судів про впровадження семінарів щодо вивчення законодавства, на якому доповідачами виступатимуть самі голови судів. Така практика вже діє у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ за участю голів апеляційних судів України. Зокрема, голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук вже виступив із доповіддю на тему «Актуальні питання застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і продовження строків тримання під вартою» на одній із таких зустрічей.

Вже наступного місяця із доповідями на тему «Повноваження голови місцевого загального суду» доповідатимуть новопризначені голови Олена Халдєєва та Едуард Пікула. Окрім того, судді- доповідачі представлять проект наказу про розподіл обовзяків, який після загального обговорення та опрацювання, буде рекомендовано для застосування у всіх судах.

Користуючись нагодою заступник голови суду Віктор Скляров нагадав присутнім про важливість дотримання розумних строків під час розгляду справ та контроль справ у відношенні неповнолітніх.

На завершення зустрічі Голова суду Валерій Чорнобук звернувся до голів місцевих загальних судів автономії щодо активної участі суддівського корпусу у роботі філіалу Національної школи суддів, який нещодавно був відкритий у Сімферополі.



Прес-секретар апеляційного суду
Мар'яна Павловська