flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулася нарада за участю керівників правоохоронних органів автономії

20 червня 2013, 09:07

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулася оперативна нарада з керівництвом органів слідства автономії з приводу застосування кримінального процесуального законодавства в частині забезпечення конституційних прав громадян на етапі досудового слідства та під час передання обвинувальних актів до суду.

Участь у нараді взяли заступники голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Андрій Мазниця та Віктор Скляров, керівники профільних палат Сергій Погребняк та Юрій Трясун, перший заступник начальника - начальник слідчого управління ГУМВС України в АР Крим полковник міліції Олег Кирилін, заступник прокурора Автономної Республiки Крим Володимир Боян, начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Автономної Республіки Крим Ігор Можайський.

- Здебільшого обговорення було присвячене проблемному питанню обчислення строків утримання обвинувачених під вартою, у зв’язку із переданням обвинувального акту до суду, а також питанням застосування глави 21 КПК України щодо негласних слідчих заходів.

За результатами наради була сформована спільна точка зору на дані питання та обговорено низку заходів, які спрямовані на забезпечення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні.

Варто зауважити, що керівництво апеляційного суду автономії продовжує добру традицію вивчення новел Кримінального процесуального кодексу України та активно співпрацює із представники прокуратури та підрозділів МВС задля спільного обговорення та вирішення нагальних питань щодо застосування норм КПК. В апеляційному суді регулярно. На базі апеляційного суду регулярно проводяться навчання, семінари, конференції, спільні наради метою яких є вирішення актуальних питань під час застосування норм Кримінального процесуального кодексу України.