flag Судова влада України

В апеляційному суді запроваджують обмін електронних документів між судом та учасниками процесу

14 червня 2013, 08:53

З 17 червня 2013 року у місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції, зокрема Апеляційному суді Автономної Республіки Крим, запроваджують обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження) із застосуванням системи документообігу суду.

         Наказом Державної судової адміністрації України № 105 від 07 вересня 2012 року затверджений Тимчасовий регламент обміну електронними документами між судом та учасниками судового процессу.

         Згідно Тимчасового регламенту, документи  можуть бути подані можуть бути подані Користувачем до суду і надіслані йому  судом в електронному вигляді лише після реєстрації в Системі, розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади України.

         В суд користувачі можуть надіслати в електронному вигляді будь-які документи і матеріали, передбачені процесуальним законодавством. Окрім того, усі процесуальні документи, які надсилаються до суду електронною поштою повинні бути скріплені електронним цифровим підписом, відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис".

         Із положеннями Тимчасового регламенту ви можете ознайомитися наофіційному сайті суду  (WWW.ACARC.GOV.UA) у розділі  «Нормативно-правова суд».