flag Судова влада України

Виступ Голови суду на Щорічній студентській науковій конференції «Держава і право: історія та сучасність»

31 травня 2013, 10:06

Шановні учасники конференції!

Щиро вітаю усіх учасників X Щорічної студентської наукової конференції «Держава і право: історія та сучасність», молодих вчених, яких цікавить розгляд актуальних проблем правової системи України.

Сьогодення ставить перед освітянами та науковцями України нові відповідальні вимоги щодо підготовки майбутніх юристів, на яких будуть покладені завдання із побудови в Україні демократичної і правової держави. Приємно відзначити, що проблеми, обговорювані на конференції, цікаві не лише студентам автономії, але й залучають представників юридичних факультетів з інших регіонів України.

У своєму виступі хочу підкреслити важливе значення тих здобутків, які були зроблені за минулий рік і які були визнані міжнародною спільнотою як значний крок, зроблений Україною на шляху до правової державності. Зокрема, суттєві зміни торкнулися представників адвокатської діяльності та кримінального процесу. Прийняття Верховною Радою України 13 квітня 2012 року нового кримінального процесуального закону України стало однією зі знакових подій у реформуванні кримінальної юстиції і точкою відліку у запровадженні демократичних і гуманістичних засад при здійсненні кримінального судочинства.

Хочу зауважити, що особисто я та суддівський корпус Апеляційного суду Автономної Республіки Крим щоденно працюємо на підвищенням професійного рівня: вивчаємо законодавство та обмінюємось досвідом із вітчизняними та міжнародними експертами у галузі права.

Юридична наука формулює пропозиції і рекомендації для впровадження їх на законодавчому рівні. Цьому обов'язково має слугувати широка спільна дискусія науковців і практиків, викладачів та студентів юридичних вузів. Тому особливо цікавою і важливою в цьому контексті є погляд і думка студентів, чий розум і серце є відкритим до досліджень проблем законодавства і юридичної науки.

Отож, зичу всім учасникам заходу конструктивного діалогу та плідної дискусії. Сподіваюся, що висловлені на конференції думки та пропозиції стануть корисними для всіх учасників заходу та сприятимуть глибшому розумінню усіх питань правової системи України і сприятиме їх успішному розвитку в майбутньому. 

Більше інформації на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим