flag Судова влада України

Голова суду взяв участь у студентській науковій конференції «Держава і право: історія і сучасність»

31 травня 2013, 10:05

Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук взяв участь у X студентській науковій конференції: «Держава і право: історія та сучасність», організатором якої є Кримський юридичний інститут Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

У своєму виступі Голова апеляційного суду та кандидат юридичних наук Валерій Чорнобук акцентував увагу учасників конференції на здобутках, які були зроблені за минулий рік і які були визнані міжнародною спільнотою як значний крок, зроблений Україною на шляху до правової державності..

- Суттєві зміни торкнулися представників адвокатської діяльності та кримінального процесу. Прийняття Верховною Радою України 13 квітня 2012 року нового кримінального процесуального закону України стало однією зі знакових подій у реформуванні кримінальної юстиції і точкою відліку у запровадженні демократичних і гуманістичних засад при здійсненні кримінального судочинства, - зазначив Валерій Іванович.

У своєму виступі він зауважив, що впровадженню змін на законодавчому рівні повинна слугувати широка спільна дискусія усіх представників юридичної спільноти: науковців, практиків та представників юридичних вузів. Тому особливо цікавою і важливою в цьому контексті є погляд і думка студентів, чий розум і серце є відкритим до досліджень проблем законодавства і юридичної науки.

Голова апеляційного суду побажав учасникам конструктивного діалогу та плідної дискусії.

У рамках запланованих сесій до уваги учасників конференції представлено доповіді про актуальні проблеми теорії та історії держави і права, правової системи України, питань цивільного права та процесу, кримінального права та процесу, адміністративного, господарського, трудового та інших галузей права, криміналістики, правового забезпечення економічних, політичних реформ тощо. 

 

Більше інформації на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим