flag Судова влада України

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим вшанував ветеранів Великої Вітчизняної війни

08 травня 2013, 11:22

Незабаром вся країна, разом із ветеранами, 9 травня відзначатиме славетне свято – День Перемоги. Апеляційний суд Автономної Республіки Крим із особливою шаною відноситься до усіх ветеранів, які боролися за нашу свободу, хто є символом героїчного минулого, величі духу і мужності людей, які пройшли вогяними шляхами жорстокої війни.

Напередодні свята керівництво, судді та працівники апарату Апеляційного суду Автономної Республіки Крим поклали квіти до Вічного вогню, аби віддати данину поваги пам’яті полеглих на полях Великої Вітчизняної війни.

«Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, проте у нашій пам'яті назавжди закарбований урок честі й слави, героїзму й самопожертви, патріотизму і вірності Вітчизні. День Перемоги - всенародне свято, яке об’єднує усі покоління та займає особливе місце в наших серцях», зауважив Голова суду Валерій Чорнобук у вітальному зверненні.

Того ж дня, Апеляційний суд Автономної Республіки Крим привітав суддів у відставці Кримського обласного суду (який на даний час має статус Апеляційного суду Автономної Республіки Крим), які на своїх плечах винесли тягар війни, а згодом не шкодуючи сил піднімали країну з руїн у повоєнні роки.

Свого часу суддя у відставці Тамара Нестеренко організувала санітарні дружини і будь-що прагнула потрапити на фронт. Жінка не раз потрапляла під обстріли, а першу справу у 1944 році суддя Тамара Федорівна розглядала у стінах колишньої німецької конюшні.

Сім’я судді у відставці Ганни Нехаєвої була однією з перших, хто зголосився переїхати до Кримської АССР, хоча на той момент, півострів ще був окупований німецькими військами. Подружжя приїхало до Сімферополя вже наступного дня після звільнення міста. За словами жінки, тоді бомбардування стало звичним явищем їх життя і вони лише дивом залишалися живі.

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим пам’ятає та шанує своїх ветеранів суддів у відставці, намагається підтримати та разом із близькими оточити їх необхідною турботою та увагою.
 

Фото та більше інформації на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим