flag Судова влада України

Вивчення нової редакції Кримінального процесуального кодексу України – пріоритетне завдання Апеляційного суду Автономної Республіки Крим

08 жовтня 2012, 08:00

Сьогодні у широких колах нашої держави активно обговорюються зміни в судовій системі, зокрема  кримінальної юстиції,  які на даний час проводить держава.  У зв’язку із цим,  однією із найбільш очікуваних  подій -  є введення в дію нового Кримінально процесуального кодексу України. Апеляційним судом Автономної Республіки Крим запроваджено комплексний підхід до завчасного вивчення положень нового КПК суддями першої та апеляційної інстанції автономії.

            Керівництво Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, зокрема Голова суду валерій Чорнобук, приділяє велику увагу підготовці суддів до введення нового КПК та робить все можливе, аби запровадження положень нового КПК пройшло на відповідному рівні.

            На базі Апеляційного суду Автономної Республіки Крим регулярно проводяться семінари, конференції та оперативні наради щодо вивчення та обговорення даного питання.  За ініціативи голови суду Валерія Чорнобука у травні цього року був проведений семінар Радником Президента України Андрієм Портновим для суддів першої та апеляційної інстанції автономії з вивчення концептуальних положень Кримінального процесуального кодексу. Саме  зустріч за участю  одного із співавторів кодексу  стало початком доброї традиції вивчення нової редакції КПК на базі Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. В червні  відбулася координаційна нарада, за участю керівників правоохоронних органів автономії, щодо організації роботи пов’язаної з розглядом питань з оперативно-розшукової діяльності, у зв’язку із прийняттям нової редакції КПК.

           Детальніше на офіційному сайті Апеляційного суду Автономної Республіки Крим