flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим провели опитування громадян

15 серпня 2012, 16:39

         У середу, 15 серпня 2012 року,  в Апеляційному суді Автономної республіки Крим провели опитування громадян – відвідувачів суду, у рамках Моніторингу стану незалежності суддів в Україні – 2012, який проводить Рада суддів України спільно з Центром суддівських студій та Державною судовою адміністрацією України.

            Сьогодні  усім відвідувачам  як Апеляційному  суді Автономної Республіки Крим  та його частині, що розташована у місті Феодосії, суду було запропоновано заповнити відповідну опитувальну анкету , яка була розроблена Центром суддівських студій та схвалена рішенням Ради суддів України. Анкета складалася з шести запитань, які охоплюють різні аспекти: громадянам пропонується оцінити рівень незалежності суддів при прийнятті рішень і відношення до відвідувачів судів з боку працівників апарату.

            За попередніми даними участь у опитуванні взяли більше 60 осіб. Результати опитування будуть винесені на широке обговорення.

            Метою проведення такого дослідження є здійснення аналізу стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя в Україні, розроблення відповідних рекомендацій для вирішення проблемних питань і удосконалення діяльності судів, органів суддівського самоврядування та інших органів судової влади.