flag Судова влада України

Інформація про виконання Апеляційним судом Автономної Республіки Крим Закону України «Про доступ до публічної інформації»

30 липня 2012, 16:18

Інформація про виконання Апеляційним судом Автономної Республіки Крим Закону України « Про доступ до публічної інформації» за I півріччя 2012 року.                                                                          

У першому півріччі 2012 року Апеляційним судом Автономної Республіки Крим отримано 2433  інформаційних запита на отримання публічної інформації  (письмових та усних), що майже на  10 % більше, ніж у II півріччі минулого року.

 Кількість поданих письмових запитів становить 14, із них 13 (92,9 %) – від громадян, 1( 7,1 %) – від юридичних осіб. Зокрема, поштою надійшло  5 письмових запитів, електронною поштою – 9.

Слід відмітити зменшення кількості письмових запитів на 17,6 %  у I кварталі  2012 року (14 запитів) у порівнянні з II кварталом 2011 року ( 17 запитів).

Усі запити опрацьовано та розглянуто в установлені терміни. У межах компетенції Апеляційного суду Автономної Республіки Крим надано  13 відповідей по суті. У задоволенні 1 запиту відмовлено, оскільки запитувана інформація була відсутня в АС АР Крим.

 Відділом діловодства-канцелярії суду прийнято та задоволено 2419 усних запитів на інформацію. Кількість усних запитів постійно зростає: у I кварталі 2012 року таких запитів надійшло на 54 більше, ніж у II кварталі 2011 року (2365).

Щодня до Апеляційного суду Автономної Республіки Крим надходить у середньому 25 усних запити.

 Інформаційні запити на отримання публичної  інформації стосувалися роз’яснення строків подання та порядку оформлення апеляційних скарг, сплати судового збору, графіку прийому громадян керівництвом Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, видачі копій судових рішень АС АР Крим, надання інформації щодо руху апеляційних скарг тощо.