flag Судова влада України

Інформація про виконання Апеляційним судом Автономної Республіки Крим Закону України «Про звернення громадян»

20 липня 2012, 10:51

За перше півріччя 2012 року в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим  було зареєстровано 208 зверненнь, зареєстрованих в порядку Закону України «Про звернення громадян» (далі - звернення).

181 звернення (87%) були адресовані безпосередньо суду, 27 (13%) -  надійшли за належністю з інших державних органів та установ, зокрема Адміністрації Президента України, Державної  судової адміністрації , Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, прокуратури АРК.

Звернення стосувалися руху цивільних та кримінальних справ, процесуальної діяльності суддів, незгоди із судовими рішеннями, несвоєчасного отримання копій рішень тощо.

За результатами розгляду усіх звернень заявникам у всіх випадках було роз’яснено про повноваження апеляційного суду. Також, було запропоновано вжити організаційних заходів , направлених на забезпечення  процесуальних прав заявників.

На всі заяви були дані відповіді, у встановлені  законом строки. Нагадаємо, строки розгляду звернень встановлені частиною 1 статті 20 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до якої звернення розглядаються і вирішуються у терміни не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, що не  потребують додаткового вивчення – невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання.  Переважна більшість звернень, які були зареєстровані у Апеляційному суді Автономної Республіки Крим за перше півріччя 2012 року, були розглянуті у строк до 15 днів.

За даний період  до Апеляційного суду Автономної Республіки Крим не надходило жодної скарги, щодо невиконання апеляційним судом вимог  Закону України «Про звернення громадян».