flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулася нарада за участю керівників правоохоронних органів автономії

19 червня 2012, 15:37

У вівторок, 19 червня 2012 року, в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулася координаційна нарада щодо організації роботи пов’язаної з розглядом питань з оперативно-розшукової діяльності, у зв’язку із прийняттям нової редакції КПК.

Участь у нараді взяли голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук,  заступник Генерального Прокурора України – Прокурор АР Крим, державний радник юстиції 3-го класу В’ячеслав Павлов, начальник Головного управління СБУ в АР Крим генерал - майор Володимир Тоцький, начальник ГУМВС України в АР Крим генерал-майор Михайло Слєпаньов, начальник Азово-Чорноморського регіонального управління державної прикордонної служби України  генерал-майор Анатолій Хортюк,  начальник Управління внутрішньої безпеки АР Крим Департаменту внутрішньої безпеки МВС України Василь Калмиков, начальник лінійного відділу на станції Сімферополь УМВС України на Придніпровській залізниці полковник Михайло Барац, заступники голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим та інші представники правоохоронних органів автономії.

На координаційній нараді, під головуванням голови Апеляційного суду Автономної Республіки, керівники правоохоронних органів автономії розглянули главу 21 Кримінального процесуального кодексу України у новій редакції щодо негласних слідчих (розшукових) дій та обговорили механізми роботи відомств із апеляційним судом. Валерій Чорннобук зазначив, що в  Апеляційному суді Автономної Республіки Крим були проведені усі необхідні  роботи щодо укомплектації приміщення, яке відповідає сучасним вимогам  режиму секретності та захисту інформації з обмеженим доступом.

Учасники координаційної наради  вважають, що у результаті прийняття нової редакції виникло багато запитань, які потрібно вирішувати шляхом проведення подібних координаційних  нарад. У результаті наради, було вирішено провести повторну зустріч вже у вересні цього року, на якій будуть обговорені конкретні пропозиції від відомчих підрозділів. 

Голова апеляційного суду Валерій Чорнобук зазначив, що особисто контролюватиме усю роботу в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим  з цього питання. Також, він  запропонував учасникам наради, у разі потреби,  звернутися за роз’ясненнями  безпосередньо до авторів законопроекту.

-          Порядок проведення негласних слідчих дій – це новелла КПК, яка свідчить про гуманізацію та демократизацію українського суспільства, а також  відповідає європейським стандартам захисту прав та свобод громадян, - зазначив Валерій Чорнобук під час наради.

 Нагадаємо, у травні цього року, за ініціативи Валерія Чорнобука, в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим  відбувся семінар для суддів першої та апеляційної інстанції автономії з вивчення концептуальних положень Кримінального процесуального кодексу, за участю Радника Президента України, одного із співавторів кодексу Андрія Портнова, членів Ради суддів України та суддів Вищого спеціалізованого суду України  з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Нагадаємо, проект Кримінального процесуального кодексу України був розроблений Робочою групою з питань реформування кримінального судочинства, створеною Указом Президента №820/2010. У підготовці також брали участь міжнародні експерти. 12 січня 2012 року Президент вніс на розгляд Верховної Ради проект КПК, 13 квітня ВР прийняла цей Кодекс.