flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбудеться семінар з метою вивчення концептуальних новел Кримінального процесуального кодексу України, за участю Радника Президента України Андрія Портнова

22 травня 2012, 18:32

У п’ятницю, 25 травня 2012 року,  на базі Апеляційного суду Автономної Республіки Крим відбудеться семінар для суддів судів першої та апеляційної інстанції з метою обговорення основних концептуальних положень нової редакції Кримінального процесуального кодексу України, який був прийнятий Верховною Радою України у квітні цього року.

Ініціаторами  заходу виступили Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України Андрій Портнов  та  голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук.

Захід організовано з метою роз’яснення концептуальних положень  та новел даного Кодексу, а також питань, що виникають під час його вивчення. Адже Кримінальний процесуальний кодекс України в новій редакції докорінно змінює нормативне регулювання відповідних правовідносин та містить низку положень, які в цілому є новелами для правової системи України.

До участі у семінарі запрошені судді місцевих загальних судів АР Крим, судді Апеляційного суду міста Севастополя,  судді та працівники апарату Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, науковці, представники адвокатури,  вищих навчальних закладів та ЗМІ, працівники органів прокуратури, міліції та інших правоохоронних органів, які у своїй професійній діяльності  впроваджуватимуть  Кримінальний процесуальний кодекс України у новій редакції.

Нагадаємо, проект Кримінального процесуального кодексу України був розроблений Робочою групою з питань реформування кримінального судочинства, створеною Указом Президента №820/2010. У підготовці також брали участь міжнародні експерти. 12 січня 2012 року Президент вніс на розгляд Верховної Ради проект КПК, 13 квітня ВР прийняла цей Кодекс.

Запрошуємо журналістів взяти участь у даному заході, який відбудеться 25 травня 2012 року о 10:00 в приміщенні Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. Після семінару відбудеться прес-брифінг, за участю Радника Президента України - Керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України, доктора юридичних наук, Заслуженого юриста України Андрія Портнова  та  голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука.

 Довідкова інформація та акретидація ЗМІ за тел. 099 -002-80-06  у прес-секретаря Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Мар’яни Павловської. Заявки на  акредитацію ЗМІ прийматимуться до 15:00 24 травня 2012 на m_pv@ukr.net або  за телефоном  099 -002-80-06.