flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим відбулася студентська наукова конференція «Держава і право: історія і сучасність"

27 квітня 2012, 14:41

27 квітня 2012 року  в приміщенні Апеляційного суду Автономної Республіки Крим пройшла IX  студентська наукова  конференція: «Держава і право: історія та сучасність» Кримського юридичного інституту Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», в якій взяв участь і голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим та кандидат юридичних наук  Валерій Чорнобук.

Організаційний комітет конференції, який очолює директор Кримського юридичного інституту НУ «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Наталія Гуторова, до учасі у конференції запросили представників судової влади, державної виконавчої служби, міністерства освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Криму. Цього року участь у науковій конференції взяли студенти юридичних факультетів зі всієї України.  

Право першим  серед гостей відкрити студентську наукову конференцію  отримав голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук.  У своєму виступі  він акцентував  увагу  учасників конференції  на новій редакції Кримінального процесуального кодексу (КПК) та принципу гуманності, якому він слідує.

-          Кожного разу збираючи суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим та суддів місцевих загальних судів та запрошуючи керівний склад судової гілки влади, я прагну зробити все можливе, аби, вони не тільки знали закони, а й розуміли ту атмосферу, яка присутня у вищих ешалонах як суддівської, так і законодавчої влади,- зазначив Валерій Іванович.

Голова апеляційного суду побажав учасникам конференції  плідної роботи на конференції та успіхів у подальшій науковій роботі.

У рамках запланованих чотирьох сесій  до уваги учасників конференції представлено більше 70 доповідей про  актуальні проблеми теорії та історії держави і права, правової системи України, питань цивільного права та процесу, кримінального права та процесу, адміністративного, господарського, трудового та інших галузей права, криміналістики, правового забезпечення економічних, політичних реформ тощо.