flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим проведено семінар для суддів загальних судів автономії

27 квітня 2012, 15:40

У п’ятницю, 27 квітня 2012 року, в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим  проведено навчальний семінар для суддів місцевих  загальних судів Автономної Республіки Крим.

Захід мав на меті підвищення кваліфікації суддів та  стимулювання дискусії практиків щодо застосування судами цивільно-процесуального та  кримінально-процесуального законодавства України, а також сприяння формуванню відповідної судової практики.

На семінарі Роман Бондарев, суддя Апеляційного суду Автономної Республіки Крим представив аналіз  практики  розгляду судами питань, пов’язаних зі сплатою судових витрат, додержання вимог Закону україни  «Про судовий збір».

Катерина Тимошенко,  суддя Апеляційного суду АР Крим  підготувала  доповідь на тему «Практика закриття справ про адміністративні правопорушення, за даними спеціалізованої судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим»

Окрім суддів місцевих судів автономії у семінарі взяв участь заступник голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Андрій Мазниця та  помічники суддів апеляційного суду, які мали можливість почерпнути для себе багато корисної інформації.

Подібні семінари проводяться періодично, з метою покращення організації діяльності суддів місцевих судів, зокрема, в питаннях своєчасного та якісного розгляду цивільних,  кримінальних та  справ про адміністративні правопорушення.

Названі заходи також нададуть можливість підвищити рівень професійної  підготовки суддів місцевих судів, вчасно запланувати заходи щодо надання конкретної методичної допомоги апеляційним судом суддям місцевих судів в застосуванні матеріального та процесуального закону.

Відповідно до положень пункту 4 частини першої статті 27 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» апеляційний суд надає місцевим судам методичну допомогу  в застосуванні законодавства.