flag Судова влада України

Робоча група Апеляційного суду Автономної Республіки Крим проводить перевірки у місцевих загальних судах автономії

15 лютого 2012, 13:47

 

Робоча група Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, на чолі  з головою суду Валерієм Чорнобуком, проводить перевірки у місцевих загальних судах автономії, з метою вирішення питань, необхідних для поліпшення стану здійснення правосуддя в цілому та покращення розгляду справ у судах.

До складу робочої групи входить: Валерій Чорнобук голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, Валерій Сіротюк заступник голови апеляційного суду, Павло Катаров заступник голови апеляційного суду, судді – куратори Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, Марина Трошина начальник територіального управління державної судової адміністрації в Автономній Республіці Крим. 

Робоча група створена з метою аналізу судової статистики, вивчення та узагальнення судової практики, надання місцевим судам методичної допомоги в застосуванні законодавства.

Нагадаємо,  за кожним місцевим загальним судом закріплено суддів-кураторів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, які оперативно надають методичну допомогу та у будь-яку хвилину готові надати консультацію з приводу того чи іншого питання.

 Члени робочої групи відвідали вже понад 10 загальних місцевих судів. Перш за все, перевіряючих цікавив аналіз судової статистики вивчення та узагальнення судової практики, а також якість та ефективність  надання методичної допомоги в застосуванні законодавства.

Під час надання місцевим судам методичної допомоги у застосуванні законодавства, були виявлені певні недоліки: організація розподілу процесуальних питань, повнота судового слідства, застосування процесуального права  тощо.   Над усуненням  виявлених недоліків вже працюють як судді місцевих загальних судів, так і судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

Керівник робочої групи Валерій Чорнобук звернув особливу увагу суддів на необхідність дотримання розумних строків розгляду кримінальних та цивільних  справ.

-          Судді будуть притягуватися до дисциплінарної відповідальності за порушення строків розгляду кримінальних справ, у тому числі понад 6 місяців і більше, - зазначив голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

Валерій Чорнобук звернув увагу працівників апарату суду на неохідність вічливого ставлення до громадян, дотримання строків у видачі судових рішень, дисципліни та зовнішнього вигляду. Також, голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим попередив про відповідальність за втручання в діяльність комп’ютерної системи  автоматизованого розподілу справ.

Незабаром в приміщенні Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, за участю членів робочої групи, суддів апеляційного суду, голів та окремих суддів місцевих судів Автономної Республіки Крим відбудеться робоча нарада, на якій будуть обговорені підсумки роботи робочої групи з вивчення стану організації діяльності місцевих загальних судів автономії.