flag Судова влада України

Конституційний суд України розтлумачив статтю 218 Кримінально-процесуального кодексу України, у частині що стосується ознайомлення обвинуваченого і захисника з матеріалами справи

24 січня 2012, 14:59

Конституційний суд України опублікував своє рішення № 1-4/2012  за конституційними  поданнями народних депутатів України щодо конституційності частин шостої, сьомої статті 218 Кримінально-процесуального кодексу України (справа про ознайомлення обвинуваченого і захисника з матеріалами кримінальної справи).

     Народні депутати України, як суб’єкт права на конституційне подання, звернулися до Конституційного Суду України з клопотанням визнати неконституційною  частину сьому статті 218 Кодексу. Частина сьома даної статті Кодексу  передбачає, у разі зволікання ознайомлення з матеріалами справи обвинуваченим чи його захисником можливість визначення судом строку, протягом якого обвинувачений і його захисник повинні ознайомитися з матеріалами справи та заявити клопотання.

 У рішенні Конституційного суду України по даній справ, вказано, що  положення частин шостої, сьомої статті 218 Кримінально-процесуального кодексу України в редакції Закону України «Про внесення змін до статті 218 Кримінально-процесуального кодексу України щодо ознайомлення обвинуваченого і захисника з матеріалами кримінальної справи» від 8 квітня 2011 року № 3238-V – відповідають Конституції України.

 Рішення Конституційного Суду України є обов’язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.

 Повний текст рішення Конституційного суду України