flag Судова влада України

Звернення Голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука

13 січня 2012, 12:50

             Шановні жителі Автономної Республіки Крим!

              12 січня 2012 року я приступив до виконання своїй службових обов’язків Голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

             Автономну Республіку Крим можна назвати  справжньою перлиною України.  Адже Крим -  це особлива історія, багата  природа, своєрідна промисловість та туризм. А головне Крим - це автономна   Республіка, в якій мирно мешкають українці, кримські татари, росіяни і багато громадян  інших національностей. Я пишаюся тим,  що частину свого професійного життя повинен буду присвятити  саме службі в Автономній Республіці Крим з усім  її багатством національних, історичних та культурних традицій.  Відчути себе  кримчанином.

         Очолити цей великий колектив фахівців для мене є великою честю. Кожен з них є досвідченим фахівцем в галузі права, що відображено в указах Президента України про призначення суддів, в постановах Верховної Ради України про обрання суддями безстроково та призначення на посаду суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. 

 З глибокою повагою я ставлюсь до кожного із суддів  за їх добросовісний, багаторічний та якісний труд направлений на зміцнення судової влади

          Приступаючи до виконання своїх посадових обов’язків, я беру на себе обов’язок  стати повноправним членом колективу та поважати традиції. На посаді Голови суду  я буду будувати свої відношення з колективом та  кожним із Вас саме на принципах взаємоповаги та взаємної відповідальності. Для мене влада означає: по-перше турботу, по-друге особистий приклад. Двері мого службового кабінету будуть завжди відкритими для кожного члену колективу, кому потрібна моя допомога з тих чи інших питань: будь-то професійні поради чи побутові питання. Проте не буде порозуміння з особами, які задумають порушити закон. Не буде порозуміння з порушниками присяги судді, трудової дисципліни та правил суддівської етики.     

 Одним із завдань, особисто для себе, я ставлю підвищення авторитету судової влади перед громадою та престижу праці суддів в апеляційному суді.  Я розумію, що лише завдяки закликам належних змін не відбудеться. Необхідна праця, яка буде ґрунтована на моїй співпраці з керівником Ради Міністрів Автономної Республіки Крим та з керівниками органів місцевого самоврядування. Я докладатиму максимум зусиль аби  створити кращі умови для роботи суддів та апарату суду.  Я вважаю необхідно збільшити площу приміщень суду, розв’язувати питання з наданням житла суддям та працівникам суду, які потребують поліпшення житлових умов. Щоб краще розуміти проблеми апеляційного суду,  я особисто буду проводити прийом громадян і намагатимусь надати відповіді на питання, які цікавлять громадян, намагатимусь розв’язати проблеми, що виникатимуть під час здійснення правосуддя.         

            Вимоги, які я ставлю до кожного із суддів такі ж, які я ставлю і до себе. Це добросовісне виконання вимог закону, відповідальність за прийняті рішення, трудова дисципліна. Кожен з нас- суддів, вступаючи на посаду, урочисто присягав об'єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно та справедливо здійснювати правосуддя, підкоряючись лише закону та керуючись принципом верховенства права, чесно і сумлінно виконувати обов'язки судді, дотримуватися морально-етичних принципів поведінки судді, не вчиняти дій, що порочать звання судді та принижують авторитет судової влади. Саме ці вимоги визначаються найголовнішими.

            Час вимагає від кожного з нас - суддів підвищувати рівень своїх професійних знань, займатися самоосвітою. Я буду підтримувати та заохочувати бажання суддів та працівників апарату суду підвищувати свій професійний рівень, займатися самоосвітою та науковою діяльністю.

 Такі вимоги до нас ставить час та закон.

      Усіх суддів, працівників апарату суду та жителів Криму я вітаю з Новим роком та Різдвом Христовим. Бажаю всім міцного здоров’я, щастя та добробуту. Також бажаю суддям  та працівникам апарату суду приходити на роботу як на свято, бути радими бачити один одного та плідно працювати.  Високосний рік – це можливість на день більше попрацювати разом та на день більше бачити один одного, зробити більше справ. Нехай 2012 рік  буде вдалим!