flag Судова влада України

Відбулося урочисте представлення голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука

12 січня 2012, 16:10

 

У  четвер,  12 січня,  колективу Апеляційного суду Автономної Республіки Крим та представникам  кримської влади урочисто представили новопризначеного голову апеляційного суду – Валерія Івановича Чорнобука.

Нового голову суду представив голова Вищого  спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ  Леонід Фесенко, який у своєму виступі відмітив професіоналізм Валерія Чорнобука.

У офіційному заході також  взяли участь голови місцевих судів автономії.

Під час виступу, Валерій Чорнобук наголосив на своїх ключових завданнях на посаді голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим - належне матеріально-технічне забезпечення суду, налагодження діалогу з громадянами,  у яких виникатимуть питання під час здійснення правосуддя та забезпечення прозорості роботи суду. Головним завданням Голова апеляційного суду вважає – підвищення авторитету судової влади перед громадою та престижу праці суддів в апеляційному суді.

-         Вимоги, які я ставлю до кожного із суддів такі ж, які я ставлю і до себе. Це добросовісне виконання вимог закону, відповідальність за прийняті рішення, трудова дисципліна, - наголосив Валерій Чорнобук у своїй промові. - На посаді Голови суду  я буду будувати свої відношення з колективом та  кожним із Вас саме на принципах взаємоповаги та взаємної відповідальності. Для мене влада означає: по-перше турботу, по-друге особистий приклад.

Також Валерій Іванович привітав колектив Апеляційного суду Автономної Республіки Крим та усіх жителів Криму з Новим роком та Різдвом Христовим. Побажав всім міцного здоров’я, щастя та добробуту, а суддям та працівникам апарату суду, до того ж, приходити на роботу як на свято, бути радими бачити один одного та плідно працювати на благо зміцнення судової влади та довіри  до судової системи вцілому.

Нагадаємо, на засіданні 22  грудня за результатами розгляду подання Ради суддів загальних судів, Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія  Чорнобука на посаду голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. 

 Довідка

Валерій Чорнобук закінчив Дніпропетровський державний університет.   Працював суддею Жовтневого міського суду м. Дніпропетровськ, Васильківського районного суду Дніпропетровської області та Апеляційного суду м. Києва. Свого  часу очолював Васильківський районний суд Дніпропетровської області. У 2008 році отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук. Загальний стаж в галузі права – 20 років. 22 грудня  2011 року призначений головою Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.