flag Судова влада України

У Апеляційному суді Автономної Республіки Крим пройшли урочистості з нагоди професійного свята – День працівників суду

19 грудня 2011, 14:22

15 грудня в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим  відзначили професійне свято – День працівників суду України.

На святкові урочистості з нагоди святкування професійного свята усіх служителів Феміди, окрім суддівського корпусу та працівників апарату суду,  були запрошені почесні гості: судді у відставці та працівники апарату суду на пенсії.

З вітальним словом до присутніх звернувся Валерій Сіротюк, виконуючий обовязки голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. Вітаючи учасників урочистого зібрання з професійним святом він наголосив, що діяльність суддів відіграє важливу роль в утвердженні принципу верховенства права та справедливості.

-          Ми добре знаємо: необхідно докладати ще багато зусиль, аби зробити правосуддя справедливим і доступним кожному, відновити і повернути довіру громадян до судової влади, - наголосив Валерій Сіротюк у своїй промові.

            Також працівників суду привітали:  заступник голови суду Павло Катаров, керівник апарату суду Тетяна  Цурцева, суддя Наталія Любобратцева, а також суддя у відставці, який протягом тривалого часу очолював кримську апеляцію - Михайло Тютюнник.

 Голова Союзу юристів автономії Ольга Ковітіді привітала усіх правників зі святом та, користуючись нагодою, вручила почесні грамоти Союзу юристів України суддям апеляційного суду: Валерію Сіротюку та Валентині Горбань. 

З нагоди професійного свята, за значний внесок у виконання правничих завдань та за результатами роботи  25 кращим працівникам  апеляційного суду оголосили подяки, які були вручені виконуючим обоязки голови суду безпосередньо на урочистому заході.

У подарунок за самовіддану працю і професіоналізм, для усіх працівників кримської апеляції та запрошених гостей влаштували святковий концерт. Глядачі мали змогу насолодитися як класичними, так і сучасними музичними композиціями у виконанні талановитих музикантів.

Нагадаємо, свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль судів у забезпеченні захисту прав і свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави…» згідно з Указом Президента України «Про День працівників суду» від 8 грудня 2000 року № 1318/2000.