flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим проведено семінар для суддів загальних судів автономії

02 грудня 2011, 15:12

У п’ятницю, 2 грудня 2011 року, в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим  проведено навчальний семінар для суддів місцевих судів Автономної Республіки Крим.

Учасники семінару разом із доповідачами, суддями апеляційного суду, обговорили практику розгляду судами майнових справ, а також деякі аспекти з розгляду кримінальних справ.

Антоніна Курська , суддя  судової палати з цивільних справ Апеляційного суду Автономної  Республіки Крим представила «Практику розгляду місцевими судами і, зокрема, Апеляційним судом Автономної Республіки Крим цивільних справ по спорам за позовами фізичних осіб –власників житла про усунення перешкод у здійсненні ними права користування та розпорядженням своїм майном».

Михайло Корольов,  суддя судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду АР Крим зробив доповідь на тему «Проблемні питання застосування Закону України «Про амністію». Процесуальний порядок розгляду кримінальних справ, по яких застосовується амністія»

Тетяна Мельник,  суддя судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду АР Крим розповіла учасникам семінару про особливості кваліфікації умисного вбивства (ст. 115 КК України).

Захід мав на меті підвищення кваліфікації суддів та  стимулювання дискусії практиків щодо застосування судами цивільно-процесуального та  кримінально-процесуального законодавства України, а також сприяння формуванню відповідної судової практики.

Подібні семінари проводяться систематично, з метою покращення організації діяльності суддів місцевих судів, зокрема, в питаннях своєчасного та якісного розгляду цивільних,  кримінальних та  справ про адміністративні правопорушення.