flag Судова влада України

Судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим взяли участь у семінарі з питань тлумачення Європейської конвенції з прав людини

29 листопада 2011, 11:16

Судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Антоніна Курська та Тетяна Мельник відвідали дводенний семінар, присвячений тлумаченню Європейської конвенції з прав людини(ЄКПЛ), який проходив у Одесі.

Захід проведений у рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Посилення боротьби з жорстоким поводженням і безкарністю» у співпраці із Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ та Асоціацією суддів України. 

У межах Програми для членів експертної групи, куди входять судді Апеляційного суду Республіки Крим,було проведено ряд семінарів із питань методики опрацювання рішень та застосування практики  Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Також, судді отримали практичні матеріали щодо використання у роботі суддів навчального порталу Ради Європи. Крім того, для суддів планують створити он-лайн форум для обговорення проблематики застосування ЄКПЛ на національному рівні.

Нагадаємо, протягом минулих двох років за підтримки Ради Європи в Україні було прведено ряд семінарів із питань ефективного розслідування фактів жорстокого поводження, які мають на меті сприяти в отриманні та поглибленні знань українських суддів щодо тлумачення ЄКПЛ та застосування практики ЄСПЛ.

Маючи відповідний багаж знань та певні навички, судді-експерти зможуть постійно інформувати свої колег про розвиток практики ЄСПЛ із метою використання цього досвіду, для удосконалення роботи  національної судової системи.