flag Судова влада України

Парламент вніс зміни до статті 306 Кримінального кодексу України

07 листопада 2011, 11:46

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 306 Кримінального кодексу України" (щодо узгодження положень). Законодавчим актом внесені зміни до абзацу другого частини першої статті 306 КК України, зокрема, замінено слова "від семи до двадцяти" словами "від семи до дванадцяти".

Зміни внесені з метою виправлення технічної помилки, що сталась під час роздруківки остаточної редакції прийнятого Верховною Радою України 6 жовтня 2011 року Закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів і одурманюючих засобів".

Така технічна помилка привела до того, що склалась ситуація, коли міра покарання, передбачена частиною першою статті 306 Кримінального кодексу України, є більш суворою, ніж міра покарання, передбачена частиною другою цієї ж статті. До того ж, Кримінальним кодексом України (частина друга статті 63) передбачено, що позбавлення волі в Україні встановлюється на строк від одного до п'ятнадцяти років, тобто частина перша статті 306, в редакції прийнятого 6 жовтня 2011 року Закону, не узгоджується із частиною другою статті 63 Кримінального кодексу України.

Відповідний законопроектом зареєстровано за №9351.

Інформаційне управління Верховної Ради України