flag Судова влада України

В Апеляційному суді Автономної Республіки Крим проведено семінар для суддів загальних судів автономії

28 жовтня 2011, 14:34

Відповідно до положень пункту 4 частини першої статті 27 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» апеляційний суд надає місцевим судам методичну допомогу  в застосуванні законодавства.

У п’ятницю, 28 жовтня 2011 року, в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим  проведено навчальний семінар для суддів місцевих судів Автономної Республіки Крим.

Захід мав на меті підвищення кваліфікації суддів та  стимулювання дискусії практиків щодо застосування судами цивільно-процесуального та  кримінально-процесуального законодавства України, а також сприяння формуванню відповідної судової практики.

На семінарі Вікторія Білоусова, суддя Апеляційного суду Автономної Республіки Крим представила аналіз причин скасування в апеляційному порядку в 2010 – 1 півріччі 2011 року ухвал місцевих судів з питань підсудності цивільних справ.

Ігор Радіонов,  суддя Апеляційного суду АР Крим зробив доповідь на тему «Судова практика щодо застосування судами кримінально-процесуального законодавства при призначенні судових експертиз і використання їх висновків у кримінальному судочинстві»

Окрім суддів місцевих судів автономії у семінарі взяли участь помічники суддів апеляційного суду, які мали можливість почерпнути для себе багато корисної інформації.

Подібні семінари проводяться періодично, з метою покращення організації діяльності суддів місцевих судів, зокрема, в питаннях своєчасного та якісного розгляду цивільних,  кримінальних та  справ про адміністративні правопорушення.

Названі заходи, також,  нададуть можливість підвищити рівень професійної  підготовки суддів місцевих судів, вчасно запланувати заходи щодо надання конкретної методичної допомоги апеляційним судом суддям місцевих судів в застосуванні матеріального та процесуального закону.