flag Судова влада України

Апеляційний суд АР Крим відмовив підсудній у задоволенні апеляції через рецидив

25 серпня 2011, 17:08

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду АР Крим відмовила в апеляції підсудній, яка засуджена за статтею шахрайство. У період випробувального терміну у її відношенні порушили ще одну кримінальну справу за шахрайство.

 Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду АР Крим розглянула апеляцію засудженої  на постанову Ялтинського міського суду, яким було відмовлено у задоволенні  заяви засудженої  про звільнення її від  відбуття покарання.

У 2006 році вироком Ялтинського міського суду жінку було засуджено по ст.190 ч.2 ст. 190 ч. 4 (шахрайство), ст. 69 (призначення більш мякого покарання ніж передбачено законом) КК України, за що і отримала три роки умовно.  Випробувальний термін за вироком закінчився 17 травня 2009 року.

У 2011 році постановою того ж суду, підсудній відмовили від задоволення заяви, в якій йшлося про звільнення її від покарання. Своє рішення суд першої інстанції  мотивував тим, що у 2008 році Ялтинським міським управлінням ГУ МВС України АР Крим порушено кримінально справу, за якою підсудній пред’явили звинувачення по ст. 190 (шахрайство) КК України. Злочин, що інкримінується підсудній був вчинений у 20-х числах квітня 2007 року, тобто в період випробувального терміну. Дана справа у суді ще не розглядалася, так як знаходиться на стадії судового розгляду.

В апеляції підсудна просила постанову місцевого суду відмінити і винести постанову про звільнення її від покарання.

Розглянувши усі матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку, що апеляція задоволенню не підлягає і залишила постанову суду першої інстанції без змін.