flag Судова влада України

Апеляційний суд АР Крим вдруге відмінив виправдовувальний вирок у відношенні оперуповноваженого сектору кримінального розшуку

21 липня 2011, 17:00

14 липня колегія суддів судової палати у кримінальних справах  Апеляційного суду АР Крим розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальну справу по апеляції помічника  прокурора м. Сімферополя Д. Євтушенко на вирок  Сімферопольського  районного суду. За вироком суду першої інстанції від 29.04.2011р., підсудного Сергія П. було виправдано  по ч.3 ст.296 КК України за відсутністю у його діях складу вказаного злочину.

Ухвалою колегії суддів Апеляційного суду АРК  вирок Сімферопольського районного суду у відношенні підсудного оперуповноваженого сектору кримінального розшуку Феодосійського РВ ГУ МВС України в АРК було відмінено, а справу направлено на новий судовий розгляд.

Підставою для відміни вироку стало те, що при новому судовому розгляді даної справи не були прийняті  відповідні міри по виконанні вказівок Апеляційного суду АРК, даних при відміні попереднього судового рішення у відношення підсудного Сергія П.

Так, ухвалою Апеляційного суду АРК від 10.08.2010 року було відмінено  виправдовувальний вирок Сімферопольського районного суду у відношенні підсудного. Відміняючи вирок, суд вказав, що при новому судовому розгляді справи, якщо буде встановлено, що між оперуповноваженим і потерпілими виникли неприязні відносини, то суду необхідно вказати докази, на основі яких він прийшов до даного висновку.

Суд першої інстанції, розглянувши справу, знову зробив аналогічний висновок, проте знову ж таки не вказав жодних доказів.

Колегія суддів  судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду АР Крим винесла окрему ухвалу на порушення кримінально - процесуального законодавства, які були допущені суддею Сімферопольського районного суду при розгляді даної кримінальної справи.