flag Судова влада України

Голова Апеляційного суду відвідав конференцію суддів загальних судів України, на якій обговорили питання організаційного забезпечення діяльності судів

12 жовтня 2011, 08:31

У п’ятницю, 9 вересня, голова Апеляційного суду АР Крим Сергій Лунін відвідав конференцію суддів загальних судів України, яку ініціювала Рада суддів загальних судів. Конференція проходила у приміщенні Апеляційного суду міста Києва.

 Делегати та запрошені гості форуму обговорили питання організаційного забезпечення діяльності загальних судів.

Делегати конференції заслухали звіт про стан здійснення судочинства та основні напрями діяльності загальних судів у 2011–2012 роках. Доповів із цього питання заступник Голови ВССУ Микола Пшонка. Зокрема, у свої доповіді він акцентував увагу присутніх на законодавчих прогалинах та проблемах, які доводиться вирішувати суддям у повсякденній практиці.

Також учасники форуму обговорили питання щодо фінансування загальних судів, заслухали з цього приводу звіт голови ДСА Руслана Кирилюка.

На конференції Голова Ради суддів загальних судів Павло Гвоздик  окреслив і плани на майбутнє, серед яких зустрічі в кожній області з суддями з приводу ефективної діяльності зборів суддів як важливого органу самоврядування.