flag Судова влада України

Голова Апеляційного суду АР Крим відвідав робочу нараду щодо стану здійснення судочинства судами загальної юрисдикції у першому півріччі 2011 року

23 липня 2011, 09:07

22 липня 2011 року голова Апеляційного суду АР Крим Сергій Лунін взяв участь робочій нараді, на якій було проаналізовано стан здійснення судочинства судами загальної юрисдикції у першому півріччі 2011 року.  Засідання проходило у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

У нараді також взяли участь голови апеляційних судів областей, міст Києва та Севастополя, а також Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігоря Самсіна, Голова Державної судової адміністрації Руслана Кирилюка та Голови Ради суддів загальних судів України Павла Гвоздика.

 Учасники робочої наради керівництва суду  вирішили підготувати свої пропозиції щодо удосконалення функціонування судових органів, які буде обговорено на конференції суддів загальних судів 9 вересня 2011 року.

Довідка. Вищий спеціалізований суд України утворено з 1 жовтня 2010 року Указом Президента України «Про Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ» від 12 серпня 2010 року на підставі Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року.

Відповідно до повноважень, визначених Законом, ВССУ розглядає справи цивільної та кримінальної юрисдикції в касаційному порядку згідно з процесуальним законом; у випадках, передбачених процесуальним законом, розглядає справи відповідної юрисдикції як суд першої або апеляційної інстанції; аналізує судову статистику, вивчає та узагальнює судову практику; надає методичну допомогу судам нижчого рівня з метою однакового застосування норм Конституції та законів України у судовій практиці на основі її узагальнення та аналізу судової статистики; дає спеціалізованим судам нижчого рівня рекомендаційні роз’яснення з питань застосування законодавства щодо вирішення справ відповідної судової юрисдикції.

Головою ВССУ за рішенням Вищої ради юстиції від 11 жовтня 2010 року призначено Фесенка Леоніда Івановича.